Στην Πάργα θα δείτε το νησάκι μπροστά στην παραλία με τους ψηλούς Ξερόβραχους Κρεμμυδά και Σκορδά, το Μεσαιωνικό Κάστρο σε ύψωμα στα δυτικά της πόλης, θα απολαύσετε απ’ τα υψώματα τη θέα της πόλης και των δαντελένιων παραλιών, θα γνωρίσετε τη μαγευτική ομορφιά και ησυχία που παρουσιάζουν οι θαλάσσιες σπηλιές στον κόλπο του Λύχνου, στο Σαρακίνικο και στον Άγιο Σώστη και θα επισκεφτείτε τα φρούρια της Πάργας και της Ανθούσας.


Δίπλα από την Πάργα θα βρείτε την παραλία Βάλτος όπου μπορείτε να πάτε είτε με καραβάκι(το συνιστούμε), είτε με τα πόδια, είτε με αυτοκίνητο. Είναι μια τεράστια παραλία κατάλληλη για όλους. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε όλα τα θαλάσσια σπορ.

Μόλις 12 χλμ από την Πάργα μετά το χωριό Αγιά, θα βρείτε την παραλία Σαρακίνικο όπου μπορείτε να πάτε και με καραβάκι από την Προβλήτα της Πάργας. Υπέροχο ηλιοβασίλεμα, κατάλληλη για όλους,  μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ όπως ποδήλατα και κανό. Μικρό τμήμα της παραλίας καλύπτεται από βότσαλα. Αξίζει να σταματήσετε στην πηγή στο «Μπάμουλο»


Ένα χιλιόμετρο νότια από το Σαρακίνικο θα συναντήσετε την παραλία Άγιου Σώστη. Ξεχάστε τις πολυτέλειες και γνωρίστε την παρθένα φύση. Αν είστε κάτοχος τζιπ και σας αρέσει να οδηγείτε, σε στενούς και ανώμαλους χωματόδρομους πάρτε τον χάρτη την πυξίδα, πηγαίνετε στην Ανθούσα, μπείτε στο χωριό και καλή τύχη!! Όπου δείτε κάποιον άνθρωπο ρωτήστε γιατί αλλιώς χαθήκατε!!! Αν πάλι θέλετε πάρτε το καραβάκι από την προβλήτα της Πάργας και σε 20 λεπτά θα είστε εκεί. Πανέμορφη παραλία, που αξίζει να πάτε.

Άλλες παραλίες πολύ κοντά στην Πάργα που μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας είναι οι παραλίες Λίχνος, Αϊ-Γιαννάκης, μπροστά και πίσω Κρυονέρι.

Η Πάργα αποτελεί τον παράδεισο του πεζοπόρου καθώς ο ενετικός ελαιώνας, οι γύρω λόφοι και οι ακτές είναι ιδανικές για πεζοπορία.

 

 

i galleryPhoto Gallery

 

View the embedded image gallery online at:
https://zorbasparga.gr/parga-greece/parga#sigProId3e62a8f00a